نحوه صحیح شستن فرش در خانه

نحوه صحیح شستن فرش در خانه

1400/09/14

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، اغلب افراد به دنبال شیوه صحیح شستن فرش و ساده ترین راه برای انجام این کار در خانه می گردند. در این مقاله نکاتی را ذکر کرده ایم رعایت آن ها به شما کمک می کند تا به سادگی به بهترین نتیجه مورد نظر خود دست یابید.

هر چند وقت یک بار فرش را تمیز کنیم؟

هر چند وقت یک بار فرش را تمیز کنیم؟

بهترین زمان برای تمیز کردن فرش، هفته ای یک بار جارو کشیدن آن است. در صورتی که در منزل خود فرزند کوچک دارید و یا از حیوانات خانگی نگهداری می کنید، این مدت زمان کوتاه تر می شود.

همچنین در صورتی که هر گونه لکه یا کثیفی، مثل لکه جوهر یا لکه چربی، روی فرش شما ایجاد شد، در کوتاه ترین زمان ممکن باید نسبت به تمیز کردن آن اقدام نمایید. در غیر این صورت، احتمال تثبیت لکه وجود داشته و کار شما سخت تر خواهد شد.

علاوه بر این، حدودا هر شش ماه یک بار نیز باید نسبت به شستشوی اساسی فرش های خود اقدام نمایید. این کار را می توانید خودتان به صورت مستقل در خانه انجام داده و یا به قالیشویی ها واگذار کنید.

7 مرحله شستن فرش در خانه با شامپو فرش

برای شستن فرش در خانه می توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

  1. یک سطل آب گرم، ابزار شستشو و مواد شوینده آماده کنید. ابزار لازم برای این کار شامل برس، مسواک قدیمی، حوله تمیز، بطری اسپری و جارو برقی می باشد. همچنین به عنوان ماده شوینده می توانید از شامپو فرش و یا مقداری جوش شیرین همراه با مایع ظرفشویی استفاده نمایید.
  2. کل سطح فرش را به صورت منظم جارو بکشید. مطمئن شوید که هیچ ذره اضافی روی فرش باقی نمانده باشد.
  3. شامپو فرش را با آب گرم ترکیب کرده و در یک بطری اسپری بریزید. در این مرحله می توانید از ترکیب جوش شیرین و مایع ظرفشویی نیز به جای شامپو فرش استفاده نمایید.
  4. محلول را روی فرش اسپری کنید تا کل سطح آن را بپوشاند.
  5. با یک مسواک قدیمی یا برس، به آرامی روی فرش بکشید تا تمیز شده و روی آن کف کند.
  6. فرش را کمی خیس کنید تا کف آن از بین برود. توجه داشته باشید که رطوبت آن باید به اندازه ای باشد که لکه ها و کثیفی های سطح آن پاک شود. سپس محلول پاک کننده را به آرامی روی آن اسپری کنید.
  7. صبر کنید تا فرش کاملا خشک شود. سپس روی آن را مجدد جارو بکشید. توجه داشته باشید که کیسه جارو برقی باید خالی باشد تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.

شستن فرش به روش سنتی

شستن فرش به روش سنتی

1. پاک کردن گرد و غبار

ابتدا تمام ذرات اضافی و گرد و غبار را از روی فرش تمیز کنید. این کار با استفاده ازیک جارو برقی با قدرت مکش بالا به سادگی انجام می شود. توجه داشته باشید برای این که این مرحله را به خوبی انجام دهید بهتر است که صندلی ها و مبلمان منزل خود را جا به جا کرده و زیر آن ها را نیز کاملا تمیز کنید. تنظیم ارتفاع و فاصله جارو از فرش نیز نکته حائز اهمیت دیگری است که روی قدرت مکش آن تاثیرگذار است.

همچنین می توانید هر ماه کمی جوش شیرین روی فرش های خود بپاشید تا ظاهری تازه و درخشان به آن ها ببخشید. صبر کنید تا یک ساعت یا بیشتر این ذرات روی فرش باقی مانده و لکه ها و بوهای روغنی را به خود جذب کند. سپس فرش را جارو بکشید تا جوش شیرین در بافت فرش باقی نماند.

2. تمیز کردن لکه ها

پاک کردن لکه ها در زمان تمیز کردن فرش

بهترین راه برای تمیز کردن لکه ها این است که بلافاصله شسته و تمیز شوند. در صورتی که لکه ایجاد شده مرطوب است، آن را با یک دستمال کاغذی، پارچه سفید یا دستمال پارچه ای با رنگ ثابت تمیز کنید.

برای تمیز کردن لکه هایی که جرم مشخصی دارند، مثل لکه شمع، از لبه یک چاقو یا کاردک استفاده کرده و آن را به آرامی از فرش جدا کنید. توجه داشته باشید که این کار با فشار یا مالش دادن لکه انجام نشود. در غیر این صورت امکان نفوذ آن به بافت فرش و تثبیت لکه وجود دارد.

3. تمیز کردن اساسی فرش و شستن آن

حداقل دو بار در سال باید فرش های خود را به صورت اساسی و عمقی شستشو دهید. برای این کار بهتر است از مراحلی که در ادامه شرح داده است، پیروی کنید. همچنین در صورتی که برای شما امکان پذیر باشد، می توانید یک بخارشوی سنگین اجاره کرده و همراه با شوینده مناسب برای شستن فرش از آن استفاده کنید.

  1. فرش را با شلنگ آب کامل خیس کنید.
  2. ترکیب شامپو فرش، پودر دستی و کلر را روی فرش پخش کنید.
  3. با فرچه مناسب روی فرش بکشید تا خوب کف کند و تمام کثیفی های آن از بافت فرش خارج شود.
  4. با شلنگ آب، فرش را آبکشی کنید تا تمام کف آن شسته شود.
  5. یک پارو را در جهت خواب فرش روی آن بکشید تا آب اضافی در بافت آن باقی نماند.
  6. فرش را آرام لوله کنید و با لوله کردن هر لایه، پشت آن را نیز آبکشی کرده و در پایان، آن را در سطح شیبداری قرار دهید. پس از خارج شدن آب اضافی فرش، آن را زیر نور آفتاب و در هوای آزاد پهن کنید تا کامل خشک شود.

4. خشک شدن فرش در هوای آزاد

پس از شستن کامل فرش و تمیز شدن آن، نوبت به خشک کردن آن می رسد. همان طور که در مقاله شستن بالش نیز به آن اشاره کردیم، بهترین راه برای خشک کردن این دسته از لوازم پس از شستشو، پهن کردن آن ها در هوای آزاد است. صبر کنید تا به صورت طبیعی فرش شما خشک شده و تمام رطوبت اضافی از بافت آن خارج شود. توجه داشته باشید که پیش از خشک شدن کامل فرش، به هیچ عنوان از روی آن عبور نکنید.

تمیز کردن فرش با بخارشوی

تمیز کردن فرش با بخارشوی

طبق روال قبل، ابتدا روی فرش را جارو بکشید تا هیچ ذره اضافی و گرد و غباری روی آن باقی نمانده باشد. همچنین نواحی لکه دار را نیز با توجه به نوع لکه تمیز کنید. مخلوط جوش شیرین و نمک را روی فرش پخش کنید.

حال نوبت به استفاده از بخارشوی می رسد. از بخار آب برای مرطوب کردن این مخلوط استفاده نمایید. توجه داشته باشیدربای این کار بهتر است از سر پاک کن میکروفایبر یا چسب فرش استفاده نمایید. در صورتی که دستگاه شما مخصوص بخارشویی لباس می باشد، آن را در فاصله ای از فرش قرار دهید که بخار بتواند سطح فرش را به طور کامل مرطوب کند. سپس یک برس اسکراب برداشته و روی فرش بکشید.

در پایان، یک دستمال میکروفیبر خشک را روی فرش بکشید تا گرد و غبار و ذرات اضافی را از روی آن پاک کند. صبر کنید تا فرش کامل خشک شده و سپس روی آن یک دور جارو برقی بکشید.

بهترین محلول برای شستن فرش

بهترین محلول برای شستن فرش، استفاده از محلول شامپو فرش و آب گرم است. این محصول به صورت اختصاصی برای تمیز کردن فرش تولید شده و ضمن قدرت تمیزکنندگی بالا، از بافت فرش شما نیز حفاظت می کند. شامپو فرشی که برای شستن فرش خود انتخاب می کنید باید فاقد جوهر و ترجیحا با اسیدیته خنثی باشد.

با این حال در صورتی که به شامپو فرش دسترسی ندارید یا به هر دلیل دیگری قصد دارید از محلول های دیگری برای تمیز کردن فرش خود استفاده نمایید، می توانید از این ترکیب ها نیز استفاده فرمایید:

محلول سرکه و آب

محلول سرکه و آب، ترکیب موثر دیگری است که می توانید برای تمیز کردن و شستن فرش های خود از آن استفاده کنید. برای تهیه این محلول تنها کافی است سرکه و آب را به نسبت یک به سه (یک واحد سرکه و سه واحد آب) ترکیب کنید. برای استفاده از این محلول تنها کافی است محدوده کوچکی از فرش را انتخاب کرده و کمی از محلول را روی آن اسپری کنید. پنج دقیقه صبر کنید و سپس آن را با یک پارچه میکروفیبر تمیز کنید. یک سطل آب تمیز نیز در کنار دست خود داشته باشید تا بتوانید به راحتی دستمال را تمیز کنید.

توجه: پیش از استفاده از محلول سرکه و آب، حتما آن را روی گوشه ای از فرش تست کنید تا از ثبات رنگ آن مطمئن شوید.

جوش شیرین و نمک

جوش شیرین و نمک برای تمیز کردن فرش

کمی جوش شیرین و نمک را با هم ترکیب کنید. یک اسپری آب سرد نیز به صورت جداگانه آماده کنید. ترکیب جوش شیرین و نمک را آزادانه روی فرش بپاشید و کمی صبر کنید. سپس کمی از آب سرد را روی آن اسپری کنید، به گونه ای که تنها کمی مرطوب شده و فرش را کامل خیس نکند.

پس از این کار، با استفاده از یک برس اسکراب و ترجیحا با زاویه 90 درجه روی فرش بکشید تا جوش شیرین و نمک تاثیر خود را روی فرش بگذارند. این کار را به گونه ای انجام دهید که به بافت فرش آسیب نرسد اما کمی خاک از روی آن بلند شود.

در پایان، از یک دستمال یا حوله برای تمیز کردن سطح فرش استفاده کنید. خاک های جدا شده را از روی فرش تمیز کنید و اجازه دهید تا فرش در هوای آزاد خشک شود. همچنین می توانید از جارو برقی برای جمع کردن ذرات اضافی جوش شیرین و نمک استفاده نمایید.

جوش شیرین و صابون

اگر به شامپو فرش دسترسی ندارید و قصد دارید که به سرعت فرش خود را شستشو دهید، می توانید آن را با ترکیب جوش شیرین و صابون یا مایع ظرفشویی نیز جایگزین نمایید. این ترکیب قابلیت تمیز کنندگی نسبتا بالایی دارد و می تواند به خوبی انواع آلودگی ها را از سطح و حتی بافت فرش شما خارج کند.

علت زرد شدن فرش بعد از شستن

علت زرد شدن فرش بعد از شستن

زرد شدن فرش بعد از شستن مشکلی است که بسیاری از افراد بعد از شستشو با آن مواجه می شوند. این اتفاق به دلیل باقی ماندن آب کثیف حاصل از شستشو و رطوبت اضافی در بافت فرش ایجاد می شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید پس از شستشو آب اضافی فرش گرفته شده و آن را به صورت لوله ای روی سطح شیبدار قرار دهید تا هیچ رطوبت اضافی در ابفت آن باقی نماند. پس از این کار، آن را در هوای آزاد و زیر نور خورشید پهن کنید تا کاملا خشک شود. به این ترتیب هیچ اثری از زردی فرش بعد از شستشو باقی نخواهد ماند.

از بین بردن زردی ریشه فرش بعد از شستشو

یک ظرف بزرگ را با یک و نیم پارچ آب و دو قاشق غذاخوری سرکه و نمک پر کنید. یک پارچه تمیز را به این محلول آغشته کرده و آب اضافی آن را بگیرید. این پارچه مرطوب را روی ریشه های زرد شده فرش بکشید تا مجدد سفید شده و ضدعفونی شود.

برای تقویت قدرت و عملکرد بهتر این محلول می توانید از دو قاشق چایخوری جوش شیرین به جای نمک استفاده کنید تا بوی بد آن را نیز از بین ببرد. پس از این کار صبر کنید تا فرش و ریشه های آن خشک شود. توجه داشته باشید که تا قبل از خشک شدن آن به هیچ عنوان از روی فرش و ریشه ها عبور نکنید.

چند نکته مهم

به هیچ عنوان از محلول شوینده بیشتر از حد تعیین شده استفاده نکنید. بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند هرچه از مواد شوینده بیشتری برای شستن فرش ها استفاده کنند، نتیجه بهتری به دست می آورند. این در حالی است که با این کار تنها پاک کردن کف ها از روی فرش سخت تر می شود.

توجه داشته باشید در صورتی که کف اضافی از بافت فرش خارج نشود، احتمال پوسیدگی سریعتر بافت فرش وجود دارد. همچنین بعد از خشک شدن فرش، گرد و غبار بیشتری به آن جذب شده و سریع تر کثیف می شود.

نکته مهم دیگری که در زمان شستن فرش باید به آن توجه شود، میزان آب مصرفی و رطوبت فرش است. خیس شدن بیش از حد فرش نه تنها باعث دیرتر خشک شدن آن می شود، بلکه می تواند باعث سنگین تر شدن فرش و حتی در مواردی آسیب دیدن بافت آن نیز شود.

بسیاری از محصولات و مواد شوینده می توانند باعث خشکی پوست شده و نتایج نامطلوبی برای شما به دنبال داشته باشند. در زمان انجام این کار حتما از دستکش مناسب استفاده کنید تا دچار حساسیت پوستی نشوید. همچنین در صورتی که به مواد شوینده یا گرد و غبار آلرژی دارید، استفاده از ماسک را در کنار دستکش به یاد داشته باشید.

شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی

شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی

همیشه گفته اند که کار را باید به کاردان سپرد. تمیز کردن فرش نیز از این قاعده مستثنی نیست و بهتر است انجام این کار را به متخصصان این حوزه، یعنی همان قالیشویی ها، واگذار کنید.

با این حال به دلایل مختلف ممکن است قصد داشته باشید که این کار را خودتان در منزل انجام دهید. در این صورت باید طبق نکات و موارد ذکر شده عمل کنید تا فرش شما آسیب ندیده و برای مدت زمانی طولانی زیبایی و سلامت بافت آن حفظ شود.

در این مقاله از شرکت پاکسان سعی کردیم که به طور کامل به بررسی شیوه صحیح تمیز کردن فرش در خانه بپردازیم. امیدواریم که به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ داده شده باشد. سوالات و نظرات خود را از طریق بخش نظرات با ما مطرح کنید.

مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 ترفند برق انداختن و تمیز کردن شیرآلات
برق انداختن و تمیز کردن شیرآلات سفید، استیل، طلایی و برنز به راحتی امکان‌پذیر است! کافی است این ترفندها را بدانید تا دیگر نگران تمیز کردن شیرآلات منزل نباشید.
مشاهده
راهکارهای کاربردی برای پاک کردن لکه شاتوت
برای پاک کردن لکه شاتوت، می‌توانید از راه حل‌هایی که توسط متخصصان ارائه شده، استفاده کنید. در این مقاله، راه‌ها و مراحل پاک کردن لکه شاتوت را بررسی خواهیم کرد.
مشاهده
بهترین روش شستن چادر مشکی بدون بور شدن
نحوه صحیح شستن چادر مشکی به حفظ زیبایی، دوام و کیفیت آن کمک می‌کند. ثبات رنگ، حفظ بافت چادر، جلوگیری از بور شدن و ... از دیگر نتایج انجام صحیح این کار است.
مشاهده
بهترین شیوه تمیز کردن راه پله + ترفندهای کاربردی
در این مقاله به ترفندهایی برای تمیز کردن راه پله می‌پردازیم تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین تاثیرگذاری را بر پاکیزگی و زیبایی محیط خانه خود داشته باشید.
مشاهده
راهکارهای پاک کردن آدامس از لباس، فرش و سطوح مختلف
احتمالا شما هم تجربه ناخوشایند دست زدن به آدامسی که زیر نیمکت مدارس چسبیده شده را داشته‌اید. از آن بدتر زمانی است که همان آدامس، روی صندلی باشد و شما روی آن بنشینید. برای پاک کردن آدامس از لباس، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد که در این مقاله به آن‌ها پرداخته‌ایم.
مشاهده
نکات خانه تکانی عید سریع، آسان و قدم به قدم + چک‌لیست
این روزها، همه با تمیز و مرتب کردن خانه، برای سال جدید آماده می‌شوند. شناخت بهترین روش خانه تکانی به شما کمک می‌کند این کار را بهتر و سریعتر انجام دهید.
مشاهده
تمیز کردن فیلتر هود | چگونه چربی توری هود را تمیز کنیم؟
روش‌های ساده و کاربردی زیادی هستند که می‌توانند به راحتی عملکرد هود را بالا برده و چربی توری آن را کاملاً تمیز کنند. در ادامه با توجه به ترکیبات خانگی و بهترین نتیجه‌گیری‌ها، چند گزینه کاربردی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
مشاهده