گلیسیرین

گلیسیرین

Glycerin

کاربرد گلیسیرین
خواص گلیسیرین
منشا تولید گلیسیرین

گلیسرینGlycerin) ) از نظر شیمیایی یک الکل سه عامله قابل حل در آب، بی رنگ و بی بو می باشد. با توجه به اين كه گلیسیرین تصفیه شده یک ماده غیر سمی بوده و به انسان و محیط زیست هیچ آسیبی نمی رساند، به همین دلیل در بسیاری از صنایع آرایشی، غذایی، دارویی، رنگ و رزین و مركب و … به كار گرفته می شود. در شركت پاكسان هر دو نوع گلیسیرین صنعتی و خوراكی تولید می گردد. بالاترین حجم تولید و فروش گلیسیرین با خلوص 99 درصد كه در محصولات آرایشی و بهداشتی، مصرف می شود.

معرفی گلیسیرین

گلیسیرین یا گلیسرول، مایع بی بو و شفافی است که در بیشتر چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی، از جمله چربی هایی که در پوست شما هستند، وجود دارد. گلیسیرین تجاری از محصولات طبیعی مانند روغن های گیاهی ساخته شده است که در بسیاری از صابون ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود.

گلیسرین (Glycerin) یک الکل سه عاملی است که به دلیل داشتن پیوند هیدروژنی، با هر نسبتی در آب و اتانول حل می‌شود؛ ولی در دیگر حلال ها بسیار کم محلول است. گلیسرول شیرین، شفاف، بی رنگ، بی بو و چسبناک است. در طبیعت نیز بیشتر به صورت ترکیب با اسیدهای چرب است که چربی را می سازد. برای نمونه یک مولکول گلیسرول با ۱ یا ۳ اسید چرب مونوگلیسرید یا تری گلیسرید را می سازد؛ مانند روغن نباتی و… .

فرمول مولکولی گلیسرول

ساختار مولکولی گلیسیرین

گلیسیرین یا گلیسرول TCC یک ترکیب ساده پلیول با فرمول مولکولی C3H5(OH)3 می باشد. وجود پیوندهای هیدروژنی و گروه های هیدروکسیل متصل به کربن در ترکیب مولکولی، به آن خاصیت انحلال در آب بخشیده است.

تولید گلیسرول از چربی ها و روغن ها

گلیسرول خام حاصل هیدرولیز تری گلیسیریدها می باشد. گلیسرول خام همچنین یک محصول فرعی از تولید بایودیزل می‌باشد. این شکل از گلیسیرین خام اغلب ظاهری تیره با یک قوام چسبناک و شبیه شربت دارد. گلیسیرین خالص با خلوص بالا (%98)، به کمک کربن فعال و تصفیه چند مرحله ای گلیسرین خام به دست می‌آید.

انواع گلیسیرین صنعتی جامد

به طور کلی گلیسرین به سه نوع اصلی تقسیم می شود:

  • گلیسرین حیوانی: محصول طبیعی ترکیب چربی های حیوانی (مانند گاو چاق) با آب قلیایی هنگام تولید صابون، مناسب جهت ساخت صابون و شمع
  • گلیسرین گیاهی: تهیه شده از روغن های گیاهی (نظیر روغن نارگیل، روغن سویا، روغن نخل، روغن هسته خرما، استارین خرما و …) در طول تولید صابون یا بیودیزل، جایگزین گلیسیرین حیوانی
  • گلیسیرین مصنوعی (سنتزی): تولید شده از شربت ذرت یا قند نیشکر یا پروپیلن الکل (مشتقات نفتی)

کاربرد گلیسیرین

از نمونه خالص این ماده در داروسازی استفاده می شود. گلیسیرین برای تهیه لوسیون کرم های صورت به کار می رود، زیرا رطوبت را در سطح پوست نگه می دارد. همچنین از این ماده برای تهیه لوازم آرایشی نیز استفاده می شود، چون حلال خوبی است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست می شود و پوست را نرم و چرب می کند. از گلیسیرین در صابون سازی، برای تولید صابون های شفاف و در صنایع بهداشتی و آرایشی نیز استفاده می شود. در ساخت مواد منفجره مثل نیترو گلیسیرین، برای روغن کاری ابزارها و تأسیسات فلزی و نیز به عنوان ضد یخ برای جلوگیری از یخ بستن جک های هیدرولیکی از گلیسیرین استفاده می شود. علاوه بر این، در صنایع غذایی نیز به عنوان حلال، روان کننده و شیرین کننده مورد استفاده قرار می گیرد. جزء اصلی مایع سیگار الکترونیک نیز از گلیسیذین همراه شده با پروپیلن گلیکول تشکیل شده است که با بخارسازهای الکترونیکی، به دود سیگار الکترونیکی تبدیل می شود.

شرایط نگهداری

در ظروف دربسته و در جای خشک، خنک و دور از مواد اشتعال زا نگهداری شود.

گلیسیرین 98 درصد

گلیسیرین نیز همانند هر ماده صنعتی دیگر، با درصدهای خلوص متفاوت در بازار موجود است. شرکت پاکسان با بهره گیری از دانش متخصصین توانمند و توان کارکنان پرتلاش خود موفق به تولید یکی از بهترین و باکیفیت ترین نمونه های گلیسیرین موجود در بازار با گرید خوراکی و خلوص حداقل 98 درصد شده است.

گلیسیرین فله ای

این مجموعه گلیسیرین را به دو صورت فله ای و بسته ای ارائه می دهد. شما می توانید بسته به کاربرد و حجم مورد نیاز خود، یکی از این دو روش را برای تهیه مقدار دلخواه گلیسیرین انتخاب نمایید.

گلیسیرین صنعتی ایرانی

شرکت پاکسان هر دو نوع گلیسیرین صنعتی و خوراکی را با کیفیت بالا تولید نموده و با قیمت مناسب به دست تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی می رساند. امکان تهیه این محصول صنعتی به مقادیر دلخواه به دو صورت بسته ای و تناژ فله (تانکر) وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجله خبری پاکسان

مجله پاکسان
پیام مدیر عامل اکسان

پیام تبریک مدیرعامل پاکسان به مناسبت هفته دفاع مقدس

مدیر عامل پاکسان، در پیامی هفته دفاع مقدس را به همه مردم شریف ایران اسلامی و پرسنل این مجموعه تبریک و تهنیت گفت.

عرضه مایعات شوینده پوش

به زودی مایعات شوینده پوش را عرضه می کنیم

پاکسان به دنبال تکمیل سبد محصولات خود، مایعات شوینده و بهداشتی تحت نام تجاری پوش را به بازار عرضه می کند.