تغذیه بیماران مبتلا به کرونا

تغذیه بیماران مبتلا به کرونا متفاوت است

1399/05/26

نایب رئیس کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان بوشهر گفت: یک سری راهکارهای تغذیه‎ای برای تقویت سیستم ایمنی و همین طور تغذیه در دوران نقاهت کرونا وجود دارد که بسته به این که فرد مبتلا چه علائمی از بیماری کرونا داشته باشد، این راهکارها متفاوت هستند.

فاطمه پوربهی افزود: با این وجود یک سری از موارد تغذیه‎ای وجود دارد که بین همه افراد مشترک است و باید آن ها را رعایت کنند.

وی بیان کرد: در نخستین مرحله مهم ترین موضوع دریافت آب و مایعات است که به طور معمول باید روزانه حدود 8 تا ۱۰ لیوان آب یا سایر گروه مایعاتی مثل آب‎میوه‎ها، چای کمرنگ و یا شیر مصرف شود.

پوربهی ادامه داد: همین طور که مصرف کمتر از مقدار یاد شده به بدن آسیب می‏ زند، مصرف بیش از حد آب نیز منجر به مسمومیت به آب و کاهش شدید دمای بدن می شود.

وی اظهارداشت: دریافت کافی ویتامین سی نقش خیلی مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و علاوه بر مرکبات و میوه‎ها، فلفل دلمه یکی از منابع غنی و خیلی خوب ویتامین سی محسوب می ‏شود و تقریبا ۲ برابر پرتقال ویتامین سی دارد.

وی افزود: بهتر است افرادی که مبتلا به کرونا هستند روزانه همراه غذا فلفل دلمه به ویژه فلفل‎های زرد و قرمز استفاده کنند که از میزان آنتی اکسیدان‎های بسیار خوبی برخوردار هستند.

نایب رئیس کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان بوشهر گفت: مورد بعدی مصرف متنوع گروه‏ میوه‎ها است که افراد مبتلا به کرونا باید  ۲ تا سه عدد میوه در طول روز استفاده کنند.

پوربهی یادآور شد: نقش میوه‎ها، تامین نیاز بدن برای تقویت سیستم ایمنی است؛ از این جهت توصیه می‌شود که به طور حتم به صورت روزانه استفاده شود.

وی افزود: اینکه فردی تنها در یک روز هفته یک کیلو میوه بخورد این نحوه خوردن برای تامین نیاز بدن کمک نمی‎کند و مصرف این میوه باید به صورت روزانه باشد.

این کارشناس تغذیه گفت: در طول دوره ابتلا به بیماری کرونا و حتی دوره نقاهت بعد از آن نباید غذاهای چرب، سرخ کرده و فست فود استفاده کنند و بهتر است که غذاها به شکل آب پز و خورشتی استفاده شود.

وی ادامه داد: در مورد مصرف پروتئین‏ها نیز این نکته حائز اهمیت است که قسمت خیلی مهمی از بدن انسان بخش پروتئینی دارد و در مورد افراد مبتلا به کرونا بهتر است مصرف گوشت‏ های قرمز در نهایت  به یک تا دوبار در هفته محدود شود، چراکه مصرف زیاد آن باعث التهاب در بدن می ‏شود.

پوربهی بیان کرد: افراد مبتلا به کرونا باید سعی کنند بیشتر از  گوشت های سفید مثل مرغ و ماهی و یا پروتئین‎های با منشا گیاهی مانند حبوبات استفاده کنند.

وی گفت: در ارتباط با ماهی بخاطر وجود امگا سه و خاصیت ضد التهابی بهتر است که دو بار در هفته استفاده شود.

پوربهی تاکید کرد: مصرف صبحانه نیز اهمیت فراوانی دارد که خیلی‏ از افراد از آن استفاده نمی‏‌کنند و این در حالی است که مصرف صبحانه نقش خیلی مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.

وی گفت: مصرف صبحانه به کنترل قند خون افرادی که دیابتی هستند و به بیماری کرونا مبتلا شدند کمک شایانی می‌کنند.

پوربهی تصریح کرد: بهتراست افرادی که کرونا دارند در مصرف صبحانه نیز بیشتر مواد غذایی پروتئینی مانند پنیر، تخم مرغ، عدسی استفاده و از مصرف زیاد گروه قندی مانند کره، مربا و عسل اجتناب کنند.

وی عنوان کرد: مصرف مغزها مثل گردو، پسته و بادام برای افراد مبتلا به بیماری کرونا اهمیت زیادی دارد که بهتر است این اقلام بیشتر به صورت خام و بدون نمک استفاده شود.

وی افزود: بهتر است که مغزها یک بار در روز در برنامه غذایی افراد مبتلا به کرونا وجود داشته باشد، زیرا مغزها بخاطر وجود مقدارهای زیادی از آهن، مس و روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار زیادی دارند.

پوربهی گفت: در مورد مصرف لبنیات نیز یک تصور اشتباه ایجاد شده که فکر می‏‌کنند افراد مبتلا نباید شیر استفاده کنند و این یک تصور اشتباه است که باید اصلاح شود.

وی افزود: لبنیات باید به صورت کم چرب باشد و ماست نیز بهتر است ماست پروبیوتیک استفاده شود که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک وافری می‏ کند.

پوربهی ادامه داد: همان طور که افراد سالم باید به صورت روزانه از گروه لبنیاتی استفاده کنند، افراد مبتلا به کرونا نیز با هدف کمک کلسیم به تقویت سیستم ایمنی بدن باید روزانه دریافت لبنیات به صورت یک لیوان شیر یا یک کاسه ماست داشته باشند.

وی بیان کرد: کرونا یک بیماری التهابی است برهمین اساس یک ترکیب دمنوشی به صورت مصرف روزانه و یا یک روز در میان می‌‏تواند منجر به کاهش التهاب شود.

پوربهی گفت: طرز تهیه این دمنوش بدین شکل است که یک قاشق چای خوری زردچوبه (سرصاف) با مقداری عسل در آب جوش ریخته و حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش دم بکشد که مصرف این دمنوش به کاهش التهاب گلو و تسکین سرفه خیلی کمک می ‏کند.

وی افزود: در صورتی که این دمنوش با زنجبیل نیز ترکیب شود به فرایند ضد التهابی کمک نموده و برای سیستم ایمنی بدن، تقویت کننده است.

مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین روش شستن چادر مشکی بدون بور شدن
نحوه صحیح شستن چادر مشکی به حفظ زیبایی، دوام و کیفیت آن کمک می‌کند. ثبات رنگ، حفظ بافت چادر، جلوگیری از بور شدن و ... از دیگر نتایج انجام صحیح این کار است.
مشاهده
بهترین شیوه تمیز کردن راه پله + ترفندهای کاربردی
در این مقاله به ترفندهایی برای تمیز کردن راه پله می‌پردازیم تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین تاثیرگذاری را بر پاکیزگی و زیبایی محیط خانه خود داشته باشید.
مشاهده
راهکارهای پاک کردن آدامس از لباس، فرش و سطوح مختلف
احتمالا شما هم تجربه ناخوشایند دست زدن به آدامسی که زیر نیمکت مدارس چسبیده شده را داشته‌اید. از آن بدتر زمانی است که همان آدامس، روی صندلی باشد و شما روی آن بنشینید. برای پاک کردن آدامس از لباس، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد که در این مقاله به آن‌ها پرداخته‌ایم.
مشاهده
نکات خانه تکانی عید سریع، آسان و قدم به قدم + چک‌لیست
این روزها، همه با تمیز و مرتب کردن خانه، برای سال جدید آماده می‌شوند. شناخت بهترین روش خانه تکانی به شما کمک می‌کند این کار را بهتر و سریعتر انجام دهید.
مشاهده
تمیز کردن فیلتر هود | چگونه چربی توری هود را تمیز کنیم؟
روش‌های ساده و کاربردی زیادی هستند که می‌توانند به راحتی عملکرد هود را بالا برده و چربی توری آن را کاملاً تمیز کنند. در ادامه با توجه به ترکیبات خانگی و بهترین نتیجه‌گیری‌ها، چند گزینه کاربردی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
مشاهده
بهترین روش تمیز کردن هود آشپزخانه: در کوتاه‌ترین زمان، هود آشپزخانه را برق بیندازید!
بهترین روش‌های پاک کردن هود آشپزخانه را معرفی می‌کنیم که بهترین نتیجه را از نظر تمیزی و سرعت عمل دارند.
مشاهده
تمیز کردن گاز استیل با 17 روش سریع و آسان
تمیز کردن گاز استیل با مدل‌های دیگر فرق چندانی ندارد؛ همه آن‌ها سخت و طاقت‌فرسا هستند. با این حال، چنین چالشی به کمک بعضی از روش‌های ساده و خانگی قابل حل است.
مشاهده